Raspored konferencije REYN-Hrvatska "Bolje, više glasnije/ Majbut, majlache, majzorale krlesa / Maj mult, maj benj, maj glasnik" - Zagreb, 27.siječnja 2016.

Donosimo Vam detaljni raspored konferencije koja će se održati u Hotelu Palace, u Zagrebu 27.siječnja 2016. s početkom u 9:00 sati i koja će okupiti preko 130 stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva

Na konferenciji "Bolje, više glasnije/ Majbut, majlache, majzorale krlesa / Maj mult, maj benj, maj glasnik" očekujemo preko stotinu i trideset stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva (Slovenije, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Slovačke, Nizozemske, Irske, Ukrajine), u području odgoja i obrazovanja, kao i inkluzije i prava romske djece. Sudionici će biti odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, ravnatelji, istraživači, aktivisti, predstavnici romskih organizacija, predstavnici lokalnih i državnih vlasti te domaćih i međunarodnih organizacija.

Na ovoj konferenciji, koja je ujedno i završna konferencija projekta „Mreža podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska“ financiranog iz Europskog Socijalnog Fonda, bit će predstavljene dobre prakse iz Hrvatske i regije u području integracije i prava romske djece, s naglaskom na odgoj i obrazovanje.

Bit će prikazan film „Učiteljica“ / „The Teacher“ u produkciji REYN-Hrvatska i produkcijske kuće Pipser (redatelj: Đuro Gavran) koji priču učiteljice Vesne Perhoč i učenika/ca 4.B OŠ Ivana Novaka Macinec iz Međimurja, prikazuje kako izgleda kvalitetan odgoj i obrazovanje za svu djecu. Nakon filma, koji je premijerno prikazan na HTV-u, održat će se panel rasprava na temu kvalitete obrazovanja i integracije.

Bit će dodjeljeno priznanje za Naj-REYN osobu i Naj-REYN instituciju u 2015.-toj godini (informacije o natječaju i nominacijama su u prilogu). Ove godine bilo je 14 nominiranih osoba i 8 nominiranih organizacija iz čitave Hrvatske.

Detaljni raspored preuzmite ovdje

 

Preporučite članak: