Partneri

Ovdje pronađite više informacija o partnerskim organizacijama koje su pokrenule Mrežu podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska - Pučko otvoreno učilište Korak po korak, Udruga za obrazovanje Roma - UZOR i International Step by Step Association

Pučko otvoreno učilište Korak po korak (POU Korak po korak)

Zagreb, Hrvatska

Pučko otvoreno učilište Korak po korak je nevladina, neprofitna ustanova čija je misija doprinositi ostvarivanju prava svakog djeteta na kvalitetan odgoj i obrazovanje, s fokusom na djecu iz marginaliziranih skupina. Osnovna djelatnost POU Korak po korak je stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika od predškolskog do srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, te prateća nakladnička djelatnost. Sam program Korak po korak, odnosno priručnici, radni materijali i edukativni moduli, intelektualno je vlasništvo Mreže Fondacija Otvoreno društvo iz New Yorka, a POU Korak po korak licencirano je za korištenje i primjenu tog programa u Hrvatskoj.

Link: www.korakpokorak.hr

 

Udruga za obrazovanje Roma (UZOR)

Orehovica, Hrvatska

Udruga je osnovana 2009.  s ciljem promicanja obrazovanja, promicanja prava i interesa nacionalne manjine, zaštite standarda i socijalnog statusa u Hrvatskoj te poticanja međunarodne suradnje i širenja interkulturalnog odgoja i obrazovanja u višenacionalnim sredinama.

Link: www.facebook.com/pages/Udruga-za-obrazovanje-Roma-Uzor 

 

Međunarodna organizacija Korak po korak - International Step by step Association (ISSA)

Leiden, Nizozemska

ISSA je međunarodna mreža koja djeluje već 25 godina na povezivanju profesionalaca i organizacija u Europi i Centralnoj Aziji  u području razvoja u ranom djetinjstvu.  ISSA djeluje kao zajednica učenja  fokusirana na inovativne pristupe visokokvalitetnim uslugama za djecu od rođenja do kraja osnovne škole  te na pravednost u dostupnosti i načinu pružanja tih usluga.

Link: www.issa.nl 

Preporučite članak: