Poziv institucionalnim članovima REYN-Hrvatska za financijsku potporu inicijativa kojima se osiguravaju bolje prilike za razvoj i učenje djece Roma

Admin Novosti

Nadahnuti brzim i kreativnim aktivnostima naših članova, objavljujemo poziv za podnošenje prijedloga za finaciranje aktivnosti, materijala i/ili opreme kojom će institucionalne članice nastojati prevladati negativne učinke COVID-19 krize na razvoj i učenje djece Roma te se pripremiti na nesigurnu budućnost u pogledu održavanja odgojno-obrazovnih aktivnosti.

Ukupno sredstva  koja će biti dodjeljena :120.000,00 kn

Tko se može prijaviti? Institucionalni članovi REYN-Hrvatska.

Ukoliko niste član/ica REYN-Hrvatska a želite se prijaviti s prijedlogom aktivnosti, možete postati član tako da ispunite prijavnicu koju ćete pronaći OVDJE.

Veličina moguće financijske potpore: do 10.000,00 kuna

 Aktivnosti mogu biti usmjerene na sljedeće ciljeve:

  • Osiguravanje boljih prilika za razvoj i učenje djece Roma kroz organizaciju dodatnih i/ili unaprijeđenje postojećih aktivnosti (npr. kupovina informatičke opreme, opreme za djecu i obitelji, organiziranje dodatnih aktivnosti za djecu i obitelji i sl.);
  • Podrška daljnjem razvoju profesionalnih kompetencija profesionalaca koje rade s djecom ranjivih skupina i njihovim obiteljima;
  • Informiranje, podizanje svijesti i zagovaranje kvalitetnog odgoja i obrazovanja u stručnoj i općoj javnosti.

Do kada inicijativa treba biti provedena? Do 1. ožujka 2022.

Rok za podnošenje prijedloga: Rok je produljen do srijede, 22.12.2021. Prijavu treba poslati na reyn@korakpokorak.hr u predloženom obrascu  – PRIJAVNI LIST  – u PDF formatu.

Institucije čiji će projektni prijedlozi biti odabrani potpisat će ugovor o donaciji sredstava po kojem će biti obavezne u roku od 30 dana nakon izvršenja aktivnosti opisanih u prijavi podnijeti izvještaj o provedbi.

U suprotnom, sredstva će, prema ugovoru, biti vraćena mreži REYN – Hrvatska.

Ovim pozivom iskazujemo brigu za djecu Rome koja žive u izrazitom, dugotrajnom siromaštvu i koja su segregirana, što ih čini dodatno ranjivima u novonastalim okolnostima, ali i brigu za sve one koji rade s i za romsku djecu i njihove obitelji.