Covid 19, trudnoća, porod i dojenje

Admin Novosti

Roda i Unicef pripremili su infografike za trudnice i dojilje o učincima koronavirusa na njih i njihove bebe, nudeći najnovije dokaze.

Roditelji u akciji – RODA skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Misija Rode je mijenjati društvo u društvo odgovorno prema djeci, roditeljima, budućim roditeljima i obiteljima – informiranjem, educiranjem, aktivnim zagovaranjem i sudjelovanjem u procesima promjene, kao i poticanjem roditelja i ostalih društvenih skupina na preispitivanje postojećeg stanja i sudjelovanje u promjenama.

Infografike “Covid 19,trudnoća,porod i dojenje” nastoje trudnicama i njihovim obiteljima osigurati važne informacije. Zbog otežanih okolnosti smanjena je dostupnost zdravstvene usluge za trudnice, a posebno ranjivim skupinama. Ovaj program “popunjava prazninu” i ženama pruža kvalitetne informacije stručnjaka.

Prilažemo pregled letaka tri područja (trudnoća,porod,dojenje) na hrvatskom, bajaško-rumunjskom,farsi i enleskom jeziku.
HRVATSKI TRUDNOĆA
HRVATSKI POROD
HRVATSKI DOJENJE

BAJAŠKO-RUMUNJSKI TRUDNOĆA
BAJAŠKO-RUMUNJSKI POROD
BAJAŠKO-RUMUNJSKI DOJENJE

FARSI TRUDNOĆA
FARSI POROD
FARSI DOJENJE

ENGLESKI TRUDNOĆA
ENGLESKI POROD
ENGLESKI DOJENJE

ROMANI CHIB TRUDNOĆA
ROMANI CHIB POROD
ROMANI CHIB DOJENJE