POZIV NA OKRUGLI STOL: ‘Prakse koje pomažu djeci’

Admin Novosti

Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ i Mreža  podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska ovim putem pozivaju svoje članove na okrugli stol ‘Prakse koje pomažu djeci’ koji će se održati 5. studenog u OŠ ‘Orehovica’, od 14:00-16.00 sati.

Cilj okruglog stola je razmjena pozitivnih iskustava na području odgojno-obrazovne integracije djece Roma s naglaskom na razvoj pozitivnog identiteta djece Roma. Na okruglom stolu bit će predstavljeni različiti dvojezični materijali za djecu koja govore bajaški jezik, iskustva u uvođenju bajaško-rumunjskog jezika u redovnu nastavu u svrhu razvoja učenja hrvatskog jezika i razvoja pozitivnog identiteta djece Roma te  iskustva i materijali za u provedbu izvannastavnog programa za djecu Rome Bajaše ‘Daj pet! Da-m-sins!’.

Na okruglom stolu, osim članova mreže REYN-Hrvatska sudjelovati će i kolege iz mreže REYN-Bugarska koji će u okviru studijske posjete Hrvatskoj i Međimurju predstaviti svoju praksu na ovom okruglom stolu.

Nakon okruglog stola sudionici će imati priliku posjetiti novootvoreni Centar igre i knjižnicu igračaka ‘Krenimo zajedno’ koji djeluje u prostorijama osnovne škole Orehovica.

Molimo članove REYN-Hrvatska koji su zainteresirani za sudjelovanje na okruglom stolu da se prijave na: iva@korakpokorak.hr najkasnije do utorka 5. studenog 2019. Agendu preuzmite ovdje:  agenda okrugli stol