‘AVIOR’ BESPLATNI DVOJEZIČNI NASTAVNI MATERIJALI ZA RAZVOJ JEZIČNIH I MATEMATIČKIH VJEŠTINA DJECE KOJA KOD KUĆE GOVORE BAJAŠKO RUMUNJSKI JEZIK

Admin Ostale publikacije

U okviru projekta ‘Open Source Multilingual Teaching Materials Forum for Migrant Pupils in Europe – AVIOR’ razvijeni su dvojezični nastavni materijali za razvoj jezičnih i matematičkih vještina djece koja kod kuće govore bajaško- rumunjski jezik. Materijali su namijenjeni radu s djecom predškolske i rane osnovnoškolske dobi.

Kroz projekt i razvoj materijala nastoje se smanjiti razlike u ishodima učenja u osnovnoj pismenosti i vještinama računanja između djece koja govore službeni jezik i one koja kod kuće ne govore službeni jezik zemlje u kojoj žive. Također, primjenom višejezičnih materijala pridonosi se izgradnji profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za stvaranje inkluzivnog višejezičnog okruženja za učenje, kao i širenje svijesti odgojno-obrazovnih djelatnika i kreatora politike o prednostima prvog djetetovog jezika i višejezičnog obrazovanja za djecu migrante i ostale koji kod kuće ne govore službeni jezik.

Partneri na projektu: Risbo B. V. (Nizozemska), Rutu Foundation for Intercultural Multilingual Education (The Netherlands), Europaisches forum fuer migrationsstudien ev (Njemačka), University of Western Macedonia (Grčka), Praxis (Estonija), Terremondo cooperativa sociale arl (Italija), NEPC (International).

Suradnik na projektu: Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ i REYN – Hrvatska.

Dvojezični materijal za razvoj matematičkih vještina preuzmite ovdje:  AVIOR Material-Pronalazenje rijeci_6_8_god-converted

Dvojezični materijal za razvoj vještina pismenosti preuzmite ovdje: AVIOR Material-Pismenost_Brojanje boja-converted